Release 1.1.214.0

Oodit Riskplan

Versie 1.1.214.0

12 december 2017

Sinds 8 december 2017 is er een nieuwe versie van Oodit Riskplan beschikbaar. In deze nieuwste versie zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd, fouten opgelost en  nieuwe functies toegevoegd. In deze releasenote leest u wat er is veranderd.

Kader van deze release

In deze release ligt de nadruk op het kunnen plotten van risico’s op zelf-geuploade afbeeldingen, bug fixes en aanpassingen die ervoor zorgen dat Oodit Riskplan sneller en stabieler werkt.

Ondersteunde browsers:

Internet Explorer versie 10 en hoger

Google Chrome versie 51 en hoger

Mozilla Firefox versie 47 en hoger

Safari versie 9 en hoger

Nieuwe functies

• Vanaf heden is het mogelijk om in plaats de kaart, risico’s te plotten op een zelf geüploade afbeelding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plattegronden of procestekeningen.
  • Het is mogelijk om bij het aanmaken van een risicoplan de risk appetite in te stellen. Hierdoor kunnen voor de uitgebreide en PRA-rekenmethodes de assen waarop effect wordt uitgesplitst zelf vaststellen. Hierdoor neemt de flexibiliteit van Oodit Riskplan toe, omdat de rekenmethodes hierdoor zijn aan te passen aan het thema van het risicoplan.
  • De optie om zelf risico-categorien toe te voegen is nu live. Type bij het aanmaken van een risico de gewenste categorie bij dit veld om deze aan te maken. Indien de categorie al bestaat kun je deze uit de bestaande categorieënlijst kiezen.
  • Met de nieuwe release wordt de Bowtie-methode beter ondersteund doordat aan risico’s oorzaken en gevolgen zijn te koppelen. Maatregelen kunnen worden gespecificeerd als preventief (voorkomen) of repressief (genezen).

Veranderingen in bestaande functies

• Het is nu mogelijk om afbeeldingen te koppelen aan maatregelen op dezelfde manier als dat reeds mogelijk was met risico’s.
  • Het risicoplan-log is verbeterd.
  • Enkele opgeloste fouten ter verbetering van de snelheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van Oodit Riskplan.
  • Werking van verschillende functies gestroomlijnd.

Reeds bekende issues

• Er zijn op dit moment (nog) geen bekende issues met deze nieuwe release. Heeft u als gebruiker een probleem en/of verbeterpunt gevonden? Neem dan contact op met de support afdeling van Oodit Riskplan.