Volgen

Bijlagen toevoegen

In Oodit Riskplan is het mogelijk om verschillende bijlagen toe te voegen en te koppelen aan een risico. Met deze bijlagen kunt u meer duidelijkheid scheppen in de situatie en kan er aanvullende informatie worden toegevoegd aan een risico. 

Er zijn verschillende manieren om een bijlage toe te voegen in Oodit Riskplan;

  1. Op de Bijlagen pagina
  2. Vanuit een bestaand risico
  3. Als een melding (vanuit de mobiele app)

In dit help-onderwerp wordt alleen aandacht besteed aan manier 1 en 2. Om te zien hoe een bijlage kan worden toegevoegd middels een melding, zie het help-onderwerp Meldingen

Op de Bijlagen pagina:

Klik allereerst, vanuit een bestaand risicoplan, op het tabblad voor bijlagen in de zijbalk. 

Vervolgens kunt u weer op verschillende manieren een bijlage toevoegen vanaf deze pagina. 

Wanneer u een bestand als bijlage toe wilt voegen, kunt u deze gemakkelijk door middel van drag & drop toevoegen. Sleep simpelweg het bestand naar de grijze balk onder Bijlage toevoegen (zie bovenstaande afbeelding). Er opent dan een popup scherm waarin u indien gewenst een label kunt toevoegen aan de bijlage, klik op opslaan om het uploaden van de bijlage te bevestigen. 

U kunt er ook voor kiezen de groene Bijlage toevoegen knop te gebruiken. 

Wanneer u op deze knop klik opent er een dropdown menu waarin u de keuze kunt maken tussen verschillende typen bestanden. Kies het juiste type bestand en voeg het bestand in het volgende scherm toe. 

Wanneer u klikt op Voeg afbeelding toe of op Voeg bestand toe kunt u de bijlage op dezelfde wijze toevoegen als hierboven beschreven. 

Als u een URL wilt toevoegen, krijg u een iets ander scherm te zien. 

Vul in dit scherm een titel in voor de URL die u wilt uploaden en voer de volledige URL in (inclusief http:// of https://). 

* Let op! Wanneer een bijlage wordt toegevoegd via deze pagina wordt de bijlage niet standaard gekoppeld aan een risico. 

Om vervolgens een bijlage te koppelen aan een reeds ingevoerd risico opent u opnieuw het bijlagen scherm (eerste afbeelding op deze pagina). Klik daar op de bijlage die u wilt koppelen en klik op Koppelen aan de rechterzijde van het popup scherm. 

Kies het gewenste risico en klik op de naam hiervan. De bijlage is nu gekoppeld aan het door u geselecteerde risico.

Vanuit dit scherm is het ook mogelijk om de bijlage te verwijderen of een label en locatie toe te voegen. 

Een bijlage kan ook worden toegevoegd vanuit een reeds ingevoerd risico in Oodit Riskplan. 

Open eerst het risico waar u een bijlage aan wilt koppelen. Heeft u nog geen risico ingevoerd? Kijk dan eerst bij de FAQ's voor een uitleg om risico's toe te voegen aan uw Oodit Riskplan. 

Wanneer u op de pagina van een risico naar beneden scrollt, komt u onderstaande lijst tegen. 

U kunt middels drag & drop een bijlage toevoegen. Sleep de bijlage simpelweg naar het gedeelte van het scherm waar de bijlagen staan. Het maakt niet uit waar in het scherm u de bijlage naartoe sleept, hij komt automatisch op de juist plek te staan. 

U kunt natuurlijk ook op één van de zichtbare knoppen klikken zoals Voeg afbeelding toe. De manier van toevoegen is dan hetzelfde als hierboven beschreven. 

Wanneer u vanuit het risicoscherm een bijlage toevoegt zal deze direct gekoppeld worden aan het door u geselecteerde risico. 

 

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.